Ulusal Spor Hekimliği Kongresi İzlenimleri (Dr. Feridun Çilli)

Sayın Meslektaşlarım, 

11'nci Ulusal Spor Hekimliği Kongresi 6-9 Aralık 2007 tarihleri arasında Antalya'da Susesi Otel'de gerçekleştirildi. 

Başkanlığını Mahmut Nedim Doral hocamızın ve sekreterliğini Haydar A. Demirel'in yaptığı kongrenin onursal başkanlığını Türk Spor Hekimliği Derneği kurucu başkanı Prof. Dr. Necati Akgün üstlenmişti. Ülkemizde spor hekimliğinin kuruluşu ve gelişiminde büyük emekleri olan üç duayen hocanın (Prof. Dr. Necati Akgün, Prof. Dr. Fikret Durusoy ve Prof. Dr. Abidin Kayserilioğlu) kongreye katılımları ve Mahmut Nedim Doral hocamız tarafından kongre açılışından sonra kürsüye çağrılmaları ve kendilerine plaketlerinin takdim edilmesi ve hocalarımızın mutluluğu tüm katılımcılar tarafından memnuniyetle izlendi. 

Böyle güzel bir başlangıçtan sonra bilimsel program Süleyman Demirel Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar'ın taekwondo yaralanmaları konulu açılış konuşması ile başladı. Üç gün boyunca iki ayrı salonda çok değerli katılımcılar ve konuşmacılar bir araya geldiler. Bilimsel düzeyi yüksek konuşmalar ilgiyle izlendi. Panellerin ardından konular ile ilgili tartışma ve karşılıklı bilgi alışverişi gerçekleştirildi. Birinci salondaki programı takip eden katılımcılar ağırlıklı olarak spor travmatolojisi ile ilgili konuları dinlediler. Burada sporcularda sık görülen ayak-ayak bileği problemlerinden başlayarak, diz, omuz yaralanmaları, kıkırdak problemleri, çocuk sporcuların yaralanmaları detaylı olarak tartışıldı. İkinci salondaki konuşmalar spor fizyolojisi ve spor hekimliği ağırlıklı olarak devam etti. Burada ise iskelet kası fizyolojisi, egzersiz fizyolojisi, doping ve spor hekimliği, osteoartroz ve spor, çocuk ve adolesan sporcu, spor ve kalp sağlığı, sporcu beslenmesi panelleri ilgiyle izlendi. 

Kongreye konuşmacı olarak yurtdışından da kuvvetli bir katılım vardı. İtalya, Rusya, Macaristan, Japonya, Almanya, İngiltere, Avustralya, Sırbistan, Yunanistan, Amerika Birleşik Devletleri, Belçika, İsrail gibi ülkelerden gelen konuşmacıların sunumları ilgiyle takip edilerek karşılıklı deneyimler aktarıldı. 

Kongrenin bilimsel programı dışında kalan zamanlarda ise güzel bir otelde tüm katılımcılar kaynaşarak tanışma imkanı buldular. 

9 Aralık'ta yapılan kapanış töreninden sonra kongre son buldu. Bir sonraki kongreye daha çok sayıda katılım olması dileği ile kongre başkanı Prof. Dr. Mahmut Nedim Doral hocamız başta olmak üzere, kongre sekreteri, düzenleme kurulu ve tüm emeği geçenlere teşekkürler. 

Dr. Feridun Çilli

  • Konu:
    Ulusal Spor Hekimliği Kongresi İzlenimleri (Dr. Feridun Çilli)
  • Haber Eklenme Tarihi:
    24 Ocak 2018 Çarşamba
  • Konum:
    Türkiye Spor Yaralanmaları Artroskopi ve Diz Cerrahisi Derneği
  • Yayında geçen süre:
    6 yıl önce
  • Paylaş:
Yorum Yazmak için tıklayınız