Ulusal Kongrenin ardından (Doç.Dr. Taner Güneş)

Ortopedi ve Travmatoloji camiasında ulusal kongreler her zaman keyifli ve zevkli geçmektedir. Bilimsel programların yanında sosyal etkinlikler de önemlidir. Son XXI. Ulusal kongre de aynı şekilde hem bilimsel açıdan hem de sosyal açıdan oldukça keyifli geçti. Bu sene ilk olarak Prof. Dr. Önder Aydıngöz tarafından kongrenin açılış gününde kongrenin hazırlık aşamaları anlatıldı. Hepimiz bu işin ne kadar yorucu ve mesai tüketen bir iş olduğunu gördük. Hem çok şeyler öğrendik hem de kongrede emeği geçen herkesin ne kadar önemli ve zorlu bir işi başardıklarını gördük. Başta kongre başkanı sayın Prof. Dr. Nafiz Bilsel, TOTBİD Başkanı sayın Prof.Dr. Ünal Kuzgun ve kongre sekreteri sayın Prof. Dr. Önder Aydıngöz olmak üzere kongrenin düzenlenmesinde ve yürütülmesinde emeği geçen tüm kişilere teşekkürlerimizi sunarız.
Bilindiği üzere bu sene kongre başlamadan önce kongrenin yeri ve bazı özellikleri ile ilgili Orthopod’da bazı tartışmalar meydana gelmişti. Bu konu Aile Meclisi toplantısında geniş bir şekilde ele alındı ve yapılan önerilerin TOTBİD yönetimi tarafından değerlendirileceği bildirildi. Bu önerilerden en önemlisi TOTBİD genel kurulunun Ulusal Kongrelere denk getirilerek eş zamanlı yapılması ve bu şekilde daha fazla katılımın sağlanması ve kongrenin düzenleneceği yerlerin özellikleri ile ilgili idi.
Bu sene Ulusal Kongrede bazı değişiklikler vardı. Bunlardan bir tanesi tartışmalı oturumların şekli idi. Bu format sayesinde farklı görüşlerin belli zaman diliminde bir arada sunulması sağlanmış oldu. Yine bir çok toplantıda kullanılan Keypad ile interaktif katılımın, bu kongrede daha yoğun kullanıldığını gördük. Yaygın kullanımının olumlu yönde bir gelişme olduğunu söylemek gerekiyor. Duayen hocalarımızın tecrübelerini aktarabildikleri oturumlar özellikle büyük rağbet gördü ve ilgi ile izlendi. Günlük pratiğimizde oldukça sık gördüğümüz problemlerin bir arada sunularak çözümleri ile ilgili algoritmaların aktarıldığı oturumlar oldukça doyurucu geçti. Örneğin, Prof. Dr. Azmi Hamzaoğlu tarafından sunulan omurga, kalça ve diz problemlerinin bir arada değerlendirilmesi ile ilgili oturum oldukça ilgi gördü, ancak salonun boyutlarından dolayı küçük bir izdiham yaşandı. Meslektaşlarımızın ortak ilgisinin yoğun olduğu artroplasti gibi konularla ilgili oturumlar oldukça yoğun ilgi görürken eşzamanlı diğer konulardaki oturumlar daha az ilgi gördüler. Ayrıca karşılıklı tartışmalar da oldukça doyurucu idi ve ilgi gördü. Örneğin Prof. Dr. Işık Akgün ile Prof. Dr. Halit Pınar arasındaki tartışma oldukça keyifli idi.
Diğer taraftan bu kongre çay ve kahve tiryakileri açısından biraz sıkıntılı geçti diyebiliriz.
Ayrıca aynı sunumda kongre ile ilgili verilen istatistiki veriler oldukça ilgi çekti. XXI. Ulusal Türk Ortopedi ve Travmatolojisinin hazırlanmasında ve işletilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ve sayılarımızı sunuyoruz.
Saygılarımla.
Doç.Dr. Taner Güneş

  • Konu:
    Ulusal Kongrenin ardından (Doç.Dr. Taner Güneş)
  • Haber Eklenme Tarihi:
    24 Ocak 2018 Çarşamba
  • Konum:
    Türkiye Spor Yaralanmaları Artroskopi ve Diz Cerrahisi Derneği
  • Yayında geçen süre:
    6 yıl önce
  • Paylaş:
Yorum Yazmak için tıklayınız