TUSYAD 2012 Kongresi İzlenimleri

Sayın Meslektaşlarım,
 
Türk Spor Yaralanmaları, Artroskopi ve Diz Cerrahisi Derneği (TUSYAD) kongresi Prof. Dr. Reha Tandoğan başkanlığında 2-6 Ekim 2012 tarihleri arasında Ankara’da gerçekleşti. Kongrenin program komitesi başkanı Prof. Dr. Sinan Karaoğlu ve onursal başkanlar Prof. Dr. René Verdonk ve Prof. Dr. Mahmut N. Doral idi. Kongre 520 kayıtlı katılımcı sayısı ile konuya ilgi duyan meslektaşlarımızın yoğun katılımları ile gerçekleşti. Yabancı ve yerli konuşmacıların sayısı ve bilimsel seviyeleri çok başarılıydı. Alanında isim yapmış birçok bilim adamını ülkemizde izleyebilmek olanağı sağladığı için düzenleme kuruluna teşekkür ederim.
 
Kongre 54 konferans, 20 panel, 8 eğitim Kursu, 3 canlı cerrahi oturumu, ve 11 pratik eğitim programı (workshop) ile oldukça yoğun bir programa sahipti. Bu kadar yoğun konuşmacı trafiği olan toplantıda katılımcıların en çok zorlandıkları konu hangi oturuma gireceklerine karar vermeleriydi. Aynı anda 3 salonda devam eden oturumlar bu seçimi zorlaştırdı.
 
Yemek arasındaki pratik eğitimlerde (workshoplar) hem pratik bilgiyi daha detaylı edinme hem de daha interaktif bilgi alışverişi imkanı vardı. Pratik eğitimlerin en önemli özelliği bir konunun uzmanı ile derinlemesine tartışılabilme olanağıydı.
 
Arka çapraz bağ ve çoklu diz bağ yaralanmaları konusu oldukça derinlemesine incelendi. Yurt dışından gelen ve bu alanda çok tecrübesi olan R. LaPrade, M. Miller ve C. Brown’un konuşmaları tecrübe aktarımı açısından doyurucu idi.
 
Kongrede öne çıkan konulardan birisi kalça artroskopisine olan ilginin ve bu doğrultuda cerrahi bilgi ve becerinin artmış olması idi. Almanya’dan bu alanda tecrübeli meslektaşımız M. Dienst’in kalça artroskopisinin sınırlarını anlatan konuşması bu konunun günümüzde geldiği noktayı görmek açısından ilgi çekiciydi. Toplantılardaki sunum ve tartışmaların eski yıllara göre daha ileri seviyede olmasını görmek sevindirici idi.
 
Kongre oteli seçimi başarılıydı. Toplantı salonları birbirinden uzakta ve dağınık değildi. Poster alanı da hemen firma standlarının arkasındaydı.
 
Eleştirebilecek kısmı ise posterlerin bazılarının yazarları tarafından asılmamış olması ve posterlerin çoğunluğundaki bilimsel seviyenin pek de yeterli olmamasıydı. Diğer yandan 3 salonda birden konuşmaların devam ediyor olması bazı salonlarda izleyici sayısının yetersiz kalmasına yol açtı.
 
Gerek bilimsel gerekse de sosyal olarak çok zengin olan bu kongreyi hazırlayan başta kongre başkanı Prof. Dr. Reha Tandoğan ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.
Saygılarımla,
Doç Dr. M. Hakan Özsoy

  • Konu:
    TUSYAD 2012 Kongresi İzlenimleri
  • Haber Eklenme Tarihi:
    24 Ocak 2018 Çarşamba
  • Konum:
    Türkiye Spor Yaralanmaları Artroskopi ve Diz Cerrahisi Derneği
  • Yayında geçen süre:
    6 yıl önce
  • Paylaş:
Yorum Yazmak için tıklayınız