TUSYAD 1.5 yılın ardından

1.5 Yılın Ardından

Değerli meslektaşlarım,

İlk 8 yönetim kurulu toplantımızı tamamladıktan sonra “İlk 9 ayın ardından” başlıklı yazı ile sizlere seslenmiştim.Ağustos 2014 sonrasında 12 Nisan 2014 Yozgat toplantımızı da içine alan 5 toplantımız daha oldu.

2013 Temmuz’undan itibaren İstanbul şubemizce düzenlenmeye başlanan ve İstanbul Veli Lök Beceri Laboratuvarında sürdürülmekte olan Temel Artroskopi Beceri Kurslarının 2 ve 3.’sü Aralık 2013 ve Mart 2014 ‘ta gerçekleştirildi.

2014 yılı başında önemli bir etkinliğimiz  de başladı:İstanbul Gezici Eğitim Kursu.Yılda 4 kez yapılması planlanan etkinlikte 2 genç kardeşimiz İstanbul’da bir hafta içinde 6 merkezde ameliyatlara giriyor.İlk 2 kursu kazanan kardeşlerimizin adlarını  açıklamaktan mutluluk duymaktayım: Dr.Engin Çetinkaya,Dr.Esra Çirci,Dr.Umut Hatay Gölge ve Dr.Ersin Kuyucu.Bu kursu başlatan İstanbul Şubemiz başkanı Dr.Mehmet Altun ve şube yönetim kurulu üyelerine,kursu organize eden Dr.Mahir Mahiroğulları’na teşekkür ederiz.

Sizlere müjdeleyeceğim önemli bir uygulamamız Orthopaedic Journal of Sports Medicine (OJSM) ile ilgili.AOSSM tarafından yayınlanan bu açık erişimli online dergi aynı zamanda TUSYAD’ın resmi yayın organı olarak listelenebiliyor.Dergi editörlüğü kendilerine gönderdiğimiz 3 isim arasından TUSYAD temsilcisi olarak Dr.Tahsin Beyzadeoğlu’nu seçti;böylece derginin editörler kurulunda ülkemizden iki kişi yer almış oluyoruz.Asıl iyi haberim ise şöyle: TUSYAD 2014 Kongresinde sunulmak üzere kabul edilen bildiri özetleri –hem sözel hem poster sunumu-OJSM’de DOI numaraları ile yayımlanacak.Böylece çalışmalarınız daha da değerlenmiş olacak.

2013 Ağustos’undan bu yana geçen sürede gerçekleşen başlıca etkinliklerimiz şunlardır:

2013 TOTBİD Kongresinde 1 Kasım’da Özel Dal Günü.Kongre sırasında ayrıca TUSYAD Aile Meclisi ve Kurullarımızın toplantılarını da yaptık.

27-28 Eylül 2013’de İstanbul’da 6.Bahar Toplantısı.

21-23 Şubat 2014’de İzmir’de Ege Diz Cerrahisi Artroskopi Günleri

2014 Antalya Artroskopi Kursları (Kalça,Diz ve Ayak Bileği)

8-9 Kasım 2013’de İstanbul’da Dr.Mustafa Karahan’ın başkanlığında yapılan 1.Avrupa Temel Artroskopi Kursu’na bilimsel destek verildi.

12 Nisan 2014’de Yozgat Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji AD.ile birlikte “ÖÇB Rekonstrüksiyonunda Güncel Görüşler”konulu bir bilimsel toplantı düzenledik ve 13.Yönetim Kurulu Toplantımızı orada yaptık.Toplantıyı düzenleyen Dr.Fatih Karaaslan ve arkadaşları Dr.Murat Korkmaz ve Dr.Uğur Mermerkaya’ya teşekkür ederiz.

2013 ve 2014 Yurtiçi Gezici Eğitim Burslarımızı kazanan kardeşlerimizi duyurmak isterim:

TUSYAD-Kayseri Memorial Hastanesi Gezici Egitim Bursu (2013):   Dr.Murat Baloğlu

TUSYAD-Ankara Özel Çankaya Hastanesi Gezici Egitim Bursu (2014):   Dr.Umut Hatay Gölge

ÖÇB Uzman Toplantısının ardından 29 Eylül 2013’de İstanbul’da Eklem Kıkırdağı Uzman Toplantısını,23 Şubat 2014’de İzmir’de Patellofemoral Uzman Toplantısını gerçekleştirdik.

 

15.12.2013 tarihli yönetim kurulu toplantımızda  şube başkanlarımız , İktisadi İşletme Müdürümüz  Dr.Hasan Öztürk  ve Mali Müşavirimiz ile bir araya gelinerek  derneğin genel bütçesi, gelirleri ve ileriye dönük toplantı organizasyonlarında yapılması gerekenler konuşuldu.Yine aynı toplantıda derneğin düzenlediği kurs ve toplantılara aidat borcu olmayan dernek üyelerinin indirimli katılımlarının sağlanmasına karar verildi.

İktisadi İşletme ve İstanbul Gezici Eğitim Kursunun yönergeleri hazırlanarak siteye yerleştirildi.Mevcut Bilimsel Çalışma Kurulları yönergesinde değişiklik yapılarak 2014’den başlayarak üyelik süresinin 4 yıl olması ve iki yılda bir üyelerin yarısının değişmesi sağlandı.

Çankaya şubesinin fesih edilmesini takiben iki şubenin Ankara Şubesi çatısı altında birleşmesi için girişimler yapıldı.

Kırıkkale Üniversitesi  Tıp Fakültesi Ortopedi Kliniğinin dilekçe ile başvurup dernekten istediği ihtiyacı olan ikişer adet diz ve kalça maketinin Kırıkkale Üniversitesine hibe edilmesine ,işlemin 2014 İleri Kurs’dan sonra gerçekleştirilmesine karar verildi.

ESSKA 2018 için Türkiye Glasgow ile birlikte finale kaldı.29 -30 Kasım 2013’de Romain Seil ve Jacques Menetrey’in İstanbul’a yaptıkları inceleme gezisi TOPKON’un desteği ile gerçekleştirildi.

Bu arada doyurucu düzeyde olmasa da siteye eğitim materyalleri yerleştirmeye devam ettik.

İlk 9 aylık dönemden sonra bugüne dek pek çok üyelik başvurusu olduğunu ve üye sayımızın günden güne arttığını da paylaşmak isterim.

Bundan sonra sizlerle yapacağım paylaşım 2 yıllık dönemimizin faaliyet raporu olacaktır.Yönetim Kurulu üyelerimize ve İktisadi İşletme başkanımıza destek ve yardımları için teşekkür ederim.

Saygılarımla,

Dr.Halit Pınar

  • Konu:
    TUSYAD 1.5 yılın ardından
  • Haber Eklenme Tarihi:
    24 Ocak 2018 Çarşamba
  • Konum:
    Türkiye Spor Yaralanmaları Artroskopi ve Diz Cerrahisi Derneği
  • Yayında geçen süre:
    6 yıl önce
  • Paylaş:
Yorum Yazmak için tıklayınız