Spor Hekimi Gözüyle Avrupa Spor Hekimliği Kongresi

6. Avrupa Spor Hekimliği Kongresi ve Ulusal Spor Hekimliği Kongresi 14-18 Ekim 2009 tarihleri arasında Antalya, Kervansaray Lara Otel'de yapıldı. Katılımcı sayısı yaklaşık 600 olmakla birlikte 400’ün üzerinde yabancı araştırmacı kongremize iştirak etti.

Türk katılımcılar sadece ulusal kongreye kayıt yaptırarak aynı zamanda Avrupa kongresine katılma imkanı da buldular. Kongre öncesinde Uluslararası Olimpiyat Komitesi desteği ile "Advance Sports Medicine Course" ve FIMS ve Türkiye Spor Hekimleri Derneği’nin ortak faaliyeti olan "Takım Doktorluğu Gelişim Kursu" düzenlendi. Bu kurslara katılım ve ilgi tatmin ediciydi. 6. Avrupa Spor Hekimliği Kongresi içerik olarak oldukça zengin bir programa sahipti ve neredeyse tüm konu başlıklarını kapsayan oturumlar (sportif performans, sporda beslenme, patellofemoral sorunlar, spor travmaları, ÖÇB yaralanmaları, sporcu sağlığı, çocuklar ve egzersiz, egzersizin biyolojik etkileri, kıkırdak sorunları, iyileşme süreçleri, biyolojik materyallerin kullanımı, genler ve spor, kas ve egzersiz, diz yaralanmaları, alt bacak ve ayak bileği yaralanmaları, spor kardiyolojisi, egzersiz ve kronik hastalıklar, motor sporları, spor hekimliği stratejileri, biyomekanik, futbol yaralanmaları, sakatlanmalardan korunma, spor ve doping, omuz yaralanmaları, spora geri dönüş, femoroasetabular sorunlar, hipoksi ve egzersiz, propriosepsiyon) katılımcıların beğenilerini kazandı. Bu oturumlardaki sunumların 56’sı Türk, 67’si ise yabancı davetli konuşmacılar tarafından yapıldı. Bunun yanı sıra ilgi çekici work-shop sunumlarına katılım oldukça fazlaydı.

Sosyal programda yer alan "Harem" adlı bale gösterisine yerli yabancı herkesin hayran kaldığını belirtmeden geçemeyeceğim.

Ülkemizden kongremize destek veren tüm branşlardaki hocalarımıza ve katılımcılara teşekkür ediyorum. Sporcu sağlığı için birçok disiplinin uyumlu çalışmasının önemi bir kez daha vurgulanmış oldu. Kongre başkanı ve Türkiye Spor Hekimleri Derneği Başkanımız Prof. Dr. Emin Ergen’e, kongre sekreteri Doç.Dr. Bülent Ülkar’a, bilimsel program koordinatörü Rüştü Güner’e ve organizasyon komitesinde birlikte çalıştığımız tüm hocalarım ve meslektaşlarıma teşekkür ediyorum.

Saygılarımla

Yrd. Doç. Dr. Tolga Saka
Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi
Spor Hekimliği AD Başkanı

  • Konu:
    Spor Hekimi Gözüyle Avrupa Spor Hekimliği Kongresi
  • Haber Eklenme Tarihi:
    24 Ocak 2018 Çarşamba
  • Konum:
    Türkiye Spor Yaralanmaları Artroskopi ve Diz Cerrahisi Derneği
  • Yayında geçen süre:
    6 yıl önce
  • Paylaş:
Yorum Yazmak için tıklayınız