Deneyimli meslektaşlarla iletişim fırsatı

Değerli Meslektaşlarım,
Kongreler bilimsel olmanın yanında sosyal buluşmalardır da ayni zamanda. Bu sosyal içerik özellikle genç meslektaşlarımıza eğitimleri için bulunmaz fırsatlar da sunar. Meslek yaşamlarının henüz başındaki kardeşlerimiz kongrelerde tanıştıkları kıdemli ağabeyleri sayesinde farklı merkezlerde, farklı kişilerle çalışarak kariyerlerini geliştirirler ve ufuklarını genişletirler. Genç meslektaşlarımızın kongrelere bu gözle de bakmalarını öneririm.
TUSYAD 2014 Kongresi de spor yaralanmaları, artroskopi ve diz cerrahisine ilgi duyan siz kardeşlerimiz için önemli bir fırsat olabilir. Uluslararası Artroskopi, Diz Cerrahisi ve Ortopedik Spor Hekimliği Derneği (ISAKOS) 1. Başkan Yardımcısı Philippe Neyret (Fransa) hem bir merkezde çalışmanız için, hem de ISAKOS Komitelerinde görev alabilmeniz için eminim çok yardımcı olacaktır. Kendisi derneğin 2015-2017 dönemi başkanı olacaktır. Uluslararası derneklerin yürütme organlarında çalışmanın önemini anımsatarak sizleri bu yönde girişimlerde bulunmak için cesaretlendirmek isterim. Ülkemizden bu komitelerde, hatta üst organlarında çalışan ve yardım alabileceğiniz büyükleriniz de TUSYAD 2014 Kongresinde hazır bulunacaklardır, kendinizi tanıtıp yardım isteyiniz.€
Avrupa Spor Travmatolojisi, Diz Cerrahisi ve Artroskopi Derneği (ESSKA) pek çok burs vermektedir. Bu bursları kazanmak tahmin ettiğinizden çok daha kolaydır, yeter ki isteyin ve ilginizi belli edin. Gerek Philippe, gerekse Michael Hantes (Yunanistan) ile İzmir’de başlatacağınız iletişim sizlere yeni ufuklar açabilir.
Asya-Pasifik bölgesinde son yıllarda branşımız ile ilgili büyük gelişmeler olmaktadır. Bölge gerçekten keşfetmeye değerdir. Asya-Pasifik Diz Cerrahisi, Artroskopi ve Spor Yaralanmaları Derneği (APKASS) başkanı Mitsuo Ochi (Japonya) ile İzmir’de tanışmanız çok yararlı olabilir. Yine Japonya’dan efsane diyebileceğimiz bir isim, Konsei Shino ile tanışmanın ne kadar önemli olabileceğini anımsatmak isterim.
Almanca Konuşan Ülkeler Artroskopi Derneği (AGA) önceki başkanlarından Philipp Lobenhoffer ve şimdiki başkanı Roland Becker ile İzmir’de tanışmak eğitiminiz için önemli bir fırsat olabilir. Dr. Ersin Kuyucu’nun gecen yıl AGA bursunu kazandığını anımsatarak sizleri de bu yönde teşvik etmek isterim. Roland ESSKA içinde de son derece aktif bir konumdadır.
Bilimsel kimliği ile takdir toplayan Lars Engebretsen ile Norveç’te, büyük eğitici Charles Brown ile ABD’de çalışabilirsiniz. Önemli patello femoral cerrahi merkezlerinden Lyon’da David Dejour ile çalışabilmek oldukça çekici olsa gerektir.
Yurtiçi ve yurtdışından değerli büyükleriniz ile bilimsel alışveriş yanında, çalışmalarınızı da sunacağınız TUSYAD 2014 Kongresi’ni bir başka açıdan da vurgulamak istedim. Unutmayınız, bildiri özeti son gönderim tarihi 15 Mayıs 2014
23-27 Eylül’de hepinizi İzmir’e bekliyoruz.
Saygı ve sevgilerimizle,
Dr. Halit Pınar / TUSYAD Yönetim Kurulu Başkanı

  • Konu:
    Deneyimli meslektaşlarla iletişim fırsatı
  • Haber Eklenme Tarihi:
    24 Ocak 2018 Çarşamba
  • Konum:
    Türkiye Spor Yaralanmaları Artroskopi ve Diz Cerrahisi Derneği
  • Yayında geçen süre:
    6 yıl önce
  • Paylaş:
Yorum Yazmak için tıklayınız