BAŞKAN’IN HOŞ GELDİNİZ MESAJI

Değerli Meslektaşlarım,
Düzenleme kurulu olarak iki yıldır sürdürdüğümüz çalışmalardan sonra 12.TUSYAD Kongresi geldi çattı.


Hoş geldiniz!


3.5 gün sürecek kongremizde 3 paralel salonda 64’ü sözlü, 126’si e-poster olmak üzere toplam 190 sunum ilginizi bekliyor olacak. Sunulan çalışmaların özetlerinin OJSM’de (Orthopedic Journal of Sports Medicine) yayımlanacak olması ayrıca artı bir değer olacaktır. Gönderilen her özetin üç hakem tarafından incelendiğini anımsatarak kendilerine katkılarından dolayı teşekkür ederim. 17 farklı ülkeden katılımın olması kongremizi zenginleştirecektir.

Sunumlar dışında 13 kurs, 10 panel, 7 interaktif panel, 2 tartismali oturum ve 35 konferans da bilimsel programda yer almakta. Bu oturumlar bazen tek salonda, bazen üç salonda paralel olarak devam edecektir. Kongrelerimizde ilk kez yer alan ISAKOS, ESSKA, APKASS ve EFOST konferanslarının çok önemli olduğuna katılacaksınız eminim. Çok önemli bir konuyu işleyecek olan AGA Sempozyumu da 8 yıl aradan sonra yine bir İzmir kongresinde yer alacak. MRG, diz eklemine zor yaklaşımlar, çeşitli ameliyatlar sırasında karşılaşilan güçlükleri aşmada ipuçları, tartışmalı konular ve güncel durumları irdeleyen oturumların çok yararlı olacağını düşünmekteyiz. Uluslararası ana derneklerimizin kongrelerinde olduğu gibi ve derneğimizin adından anlaşılacağı üzere TUSYAD kongreleri diz artroplastisinden spor yaralanmalarına,omuz artroskopisinden ayakbileği ve kalça artroskopisine uzanan çok geniş bir yelpazede konuları içermektedir. Yerli ve yabancı değerli eğiticilerimize teşekkür ederiz.

Öğle yemeğinin ardından yer alacak olan 1 uydu sempozyumu ve 3 atölye çalışmasını çok ilginç ve öğretici bulacağınızı umarım.

Kongrede ödül kazanan eserleri son gün, yani Cumartesi öğlen sade bir şekilde gerçekleşecek olan Kapanış Töreninde açıklayacağız.

Oturumlardan zaman bulduğunuz anlarda ticari firmaların sergilerini ziyaret ederek farklı ve yeni ürünlerle karşılaşabilirsiniz.

Aralarda salonlarda ve sergi alanlarındaki mönitörlerde önceki kongrelerimizden elde edebildiğimiz fotoğrafları izleyerek hoş zaman geçirebilirsiniz. Yine aralarda salonlarda çalacak müziğe zaman zaman kulak kabartırsanız özel seçkilerden oluşan albümümüzden parçaları dinleyebileceksiniz.

Yorucu bir günün ardından gerçekleşecek olan Açılış Kokteylinde sevdiklerinizle ve özlediğiniz arkadaşlarınızla güzel bir ortamda bir araya gelebileceksiniz. İzmir’in değerli müzik topluluğu 21.Peron’un kaliteli müziği de kokteylimize renk katacaktır. Kokteylde bir sürprizimiz var; katılımcılar dünyada ilk kez gerçekleşecek bir olguya tanık olma şansını bulacaklardır.

Günün yorgunluğunu atmak için Kordon’da ve Alsancak’ta, yakında kalmak isteyenler için İnciraltı’nda restoranlar ve cafe-pub’ları ile “Güzel İzmir” sizlere pek çok seçenek sunmaktadır.

TUSYAD Yönetim Kurulu ve Kongre Düzenleme Kurulu adına hepinize başarılı bir kongre diler, katılımcıları saygı ile selamlarım.

Dr. Halit Pınar
TUSYAD 2014 Kongresi Başkanı

  • Konu:
    BAŞKAN’IN HOŞ GELDİNİZ MESAJI
  • Haber Eklenme Tarihi:
    24 Ocak 2018 Çarşamba
  • Konum:
    Türkiye Spor Yaralanmaları Artroskopi ve Diz Cerrahisi Derneği
  • Yayında geçen süre:
    6 yıl önce
  • Paylaş:
Yorum Yazmak için tıklayınız