9. Kongremizin Ardından, Dr. Işık Akgün

Sevgili Meslektaşlarım
9. Türk Spor Yaralanmaları, Artroskopi ve Diz Cerrahisi Kongresi 14-18 Ekim 2008 tarihleri arasında İstanbul’da Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapıldı. Türkiyede yapılan en önemli kongrelerden biri olduğunu bir kere daha her şeyi ile ispatladı.
15 kişilik organizasyon komitesinin kesintisiz 2 sene boyunca çalışmalarının sonucu, kongremizde fazlası ile alınmıştır. Birkere daha organizasyon komitesine teşekkür ediyorum.

Kongremizin bazı özellikleri vardı. Bunlardan bence en önemlilerinden biri katılımın 881 kişi olması ve toplantı saatleri esnasında ortalarda kimsenin olmaması idi. Bunun nedeni toplantıların çok ilgi çekici ve konuşmacıların gerek yerli gerekse yabancı çok tecrübeli ve konusunun en iyilerinin olmasındandı. Hatta aynı anda birkaç salona birden girmek isteniyordu. Bilimsel program gerçekten çok yüklü ve ilgi çekici idi. Yabancı konuk konuşmacılar, konulara göre seçilmiş ve yurtdışı kongrelerde bile bu kişileri bir arada göremiyeceğimiz önemde ve değerdeydiler. Sanıyorum çok degerli konuklarla bu kadar yakından ilgilenmek ve onları dinlemek meslektaşlarımızı çok mutlu etmiştir. Toplantılarda bizi gururlandıran konu ise bizim konuşmacılarımızın yabancılarla aynı platformda aynı bilimsel kalitede tartışmaları ve bilgilerini bizlerle paylaşmalarıydı. Bu nedenle ülkemizden katılan tüm konuşmacı meslektaşlarıma da teşekkür ederim.

Kongremizin en önemli katkılarından biri de İstanbul'un ne muhteşem bir şehir olduğunu ve bizim de Türkiye’de bence diğer ülkelerdekinden bile daha iyi kongre yapabileceğimizi göstermiş olmamızdır.Bu gerçeği kongre sonrası 25 yabancı konuktan aldığım geri dönüşüm mesajlarından anladım. Hepsi bugüne kadar gittikleri en iyi 3 kongreden biri olduğunu ve artık her türlü kongreyi yapacak kaliteye ve imkana sahip olduğumuzu vurgulamaktadırlar. Hatta bununla da kalmayıp bundan sonraki kongre planlarına İstanbul'u mutlaka koymak istediklerini belirtmişlerdir.
Kongremizde en son teknoloji kullanılmış ve birçok ilk denenmiştir. Umarım bu girişimlerimiz sizleri mutlu etmiştir.

Kongremizde 90'ın üzerinde stand alanı satılmış olup bugüne kadar en çok katılım sağlanmıştır. Tüm katılımcı firmalara da teşekkür ederiz.
Sosyal aktivitelerimiz de çok başarılı geçmiş ve bilimselliğin yanında hoşca vakit geçirilmiştir.

Kongrelerin en önemli yanı bence meslektaşlarımıza bilimsel kalitesi yüksek ve konularında çok iyi olan otörleri dinlettirmektir. Evet yurtdışında birçok kongreye gidip dinleyebilirsiniz. Ama şunu malasef çok fazla yapamıyoruz: kendi meslektaşlarımız ile aynı platformda onlarla tartışma olanağı. Ülkemizden birkaç meslektaşımız kongrelerde, panellerde yer alıyor ama bu o kadar az ki. İşte biz bunu İstanbulda yaptık ve inanıyorum ki gelecekte çok daha fazla meslektaşımız yurtdışına davet edilecek ve konuşmacı olacaktır. Tabii ki bunun bir bedeli var. Gerekli harcamaları yapmak zorundasınız, vermeden hiçbir şey alamazsınız. Yurtdışında kongreye katılmak da çok ucuz değil. Hesapladığınız zaman bu değerde 25 kişiyi yurtdışında dinlemek istediğinizde çok daha fazla para ödemek zorundasınız. Üstelik Türkiye’nin tanıtımını da buradaki kadar etkili yapamazsınız. Biz kongrenin en iyisi olması amacı ile yola çıktık ve kar amacı düşünmeden sizlere en yüksek performansta kongre sunmaya karar verdik. Mutkaka hatalarımız ve eksiklerimiz oldu, herkesi mutlu etmek mümkün değil. Ümit ederim bu eksikliklerimizi bizden sonra bayrağı alacak arkadaşlarımız tamamlar ve daha iyi kongreler yaparlar. Herzaman birbirimizi desteklemeliyiz eleştirilerimiz herzaman yapıcı olmalıdır. Bizler mesleki yaşantımızın dışında da herzaman birbirimizi görme fırsatları yakalayacağız. Onun için birbirimizi hoş tutmak ve bir sonraki meslektaşlarımıza kalıcı değerleri bırakmalıyız.
Organizasyon komitesine, katılımcılara ve firmalara tekrar teşekkür eder saygılarımı sunarım.

Prof.Dr.Işık Akgün
9. Kongre Başkanı 

  • Konu:
    9. Kongremizin Ardından, Dr. Işık Akgün
  • Haber Eklenme Tarihi:
    24 Ocak 2018 Çarşamba
  • Konum:
    Türkiye Spor Yaralanmaları Artroskopi ve Diz Cerrahisi Derneği
  • Yayında geçen süre:
    6 yıl önce
  • Paylaş:
Yorum Yazmak için tıklayınız