9. Ege Diz Cerrahisi Artroskopi Günleri

Değerli Meslektaşlarım,

Günümüzde tüm bilim dallarında olduğu gibi tıp biliminde de edindiğimiz bilgiler hızla eskimektedir. Eski bilgilerimizi tazelemek ve yeni edindiğimiz bilgiler ile kendimizi geliştirmek biz hekimlerin ömür boyu sürecek bir uğraşıdır. Katıldığımız kongreler, sempozyumlar hep bu uğraş çerçevesindeki harcadığımız çabalardır. Toplantılarda bize sunulan bilgilerin ne oranda aklımızda kaldığı, ya da toplantılarda yapılan sunumları ne kadar dikkat ile dinleyebildiğimiz yapılan pek çok eğitim araştırmasının konusu olmuştur.Eğitim ile ilgili bu çalışmalar konuşmacılar kadar dinleyicilerin de katılımcı olduğu, olgu sunumları şeklindeki tartışmalı, interaktif oturumların öğrenme sürecinde daha başarılı olduğunu göstermiştir.

Bu sene dokuzuncusunu düzenleyeceğimiz "Ege Diz Cerrahisi ve Artroskopi Günleri" ana başlığını "İnteraktif Diz; Olgudan Öğretiye Diz Cerrahisi" olarak seçmiştir. Toplantıdaki tüm oturumlar olgu sunumları çerçevesinde tartışmalı oturumlar olacaktır. Her oturumda toplantı moderatörü 1 ya da 2 olgu sunumu yapacak ardından tedavi seçenekleri 2 araştırma görevlisi, 2-3 tartışmacı ve katılımcılar arasında tartışılarak bir sonuca ulaşılacak ve oturum, moderatörün konuyla ilgili güncel, kanıta dayalı bilgileri içeren kısa bir sunumu ile sona erecektir.

Ege'nin ve Türkiye'nin en gözde tatil yöresi olan Bodrum, inanın kış aylarında yaz aylarından çok daha güzel. Yaz aylarındaki karmaşa ve kalabalığın olmadığı 12-13 Şubat 2010 tarihlerinde, kısa bir kış kaçamağında, Bodrum'da görüşmek dileklerimle...

Prof. Dr. İlhan Özkan

  • Konu:
    9. Ege Diz Cerrahisi Artroskopi Günleri
  • Haber Eklenme Tarihi:
    24 Ocak 2018 Çarşamba
  • Konum:
    Türkiye Spor Yaralanmaları Artroskopi ve Diz Cerrahisi Derneği
  • Yayında geçen süre:
    6 yıl önce
  • Paylaş:
Yorum Yazmak için tıklayınız