27. AANA Toplantısı İzlenimlerim - Dr. Ömer Taşer

Bu yıl 27.'si yapılan Arthroscopy Association of North America (AANA) toplantısına ilk defa katıldım. Doğrusu bu kendi isteğimle ve önceden planlanmış bir katılım değildi. Ancak kongreden 3 ay kadar önce kongre başkanlığından bir davet yazısı geldi. 

Bu yıl 27.'si yapılan Arthroscopy Association of North America (AANA) toplantısına ilk defa katıldım. Doğrusu bu kendi isteğimle ve önceden planlanmış bir katılım değildi. Ancak kongreden 3 ay kadar önce kongre başkanlığından bir davet yazısı geldi. Bu yazıda Türkiye Spor Yaralanmaları Artroskopi ve Diz Cerrahisi Derneği başkanı olarak kongreye davet ettiklerini ve katılıp katılmayacağımızı soruyorlardı. Planımda olmamasına rağmen, açıkçası ülkenin temsili söz konusu olunca düşünmeden kabul ettim. Bu daveti kabul edip gitmiş olmanın ne kadar yerinde olduğunu da toplantı sırasında yaşadım. Mükemmel bir misafirperverlik örneği gördüm. 

Kongre giderlenin tümü organizasyon komitesi tarafından karşılandı. Kongre başkanının gala yemeğine davet edildim ve ayrıca diğer tüm başkanların katıldığı ve 2 saat süren bir kahvaltı organizasyonuna katıldım. Bu kahvaltı sırasında ülkeler arasında işbirliğinin nasıl geliştirilebileceği konusunda gerçekten yararlı bir fikir alışverişi yapıldı ve yine bu toplantıya katılan kişilerin çoğunluğunun 14-18 Ekim 2008 tarihinde İstanbul'da yapılacak olan IX. Türkiye Spor Yaralanmaları Artroskopi ve Diz Cerrahisi Kongresi'nden haberdar olduklarını ve özellikle Amerika'dan kongreye katılacak meslektaşların heyecanını görmek beni gerçekten mutlu etti. Kongrenin bilimsel yönü ile ilgili detayları Dr. Umut Akgün size ayrı bir yazı halinde sunacağı için o konuya girmeyeceğim. 

Kongre açılış seremonisi sırasında ISAKOS başkanı dahil, tüm başkanlar podyuma davet edildi. Herkes kendisini ve ülkesini tanıtan kısa bir konuşma yaptı ve sonrasında toplu halde fotoğraflar çektirildi. Tüm bunların şahsıma değil, ülkem adına yapıldığını bildiğim için gerçekten gururlandım. Yine bu seremoni sırasında AANA toplantısına daha önce Türkiye'yi temsilen kendi başkanlığı döneminde Mahmut Nedim Doral hocanın da katılmış olduğunu orada öğrendim. Ülkeme gösterilen ve özel olduğunu düşündüğüm ilginin altında biraz da Mahmut hocanın çabalarının yattığını düşünüyorum ve kendisine buradan açık bir teşekkür etmek istiyorum. 

Türk Artroskopisi’nin bugünlere gelmesinde emeği geçen herkese içten teşekkürlerimi de bu vesile tekrar sunmak istiyorum. 

Dr. Ömer Taşer

  • Konu:
    27. AANA Toplantısı İzlenimlerim - Dr. Ömer Taşer
  • Haber Eklenme Tarihi:
    24 Ocak 2018 Çarşamba
  • Konum:
    Türkiye Spor Yaralanmaları Artroskopi ve Diz Cerrahisi Derneği
  • Yayında geçen süre:
    6 yıl önce
  • Paylaş:
Yorum Yazmak için tıklayınız