11. Ege Diz Cerrahisi Artroskopi Günleri İzlenimleri

24-25 Şubat 2012 tarihlerinde İzmir’de gerçekleştirilen 11. Ege Diz Cerrahisi Artroskopi Günleri’ne katıldım. Ustalarla buluşma adı altında yapılan sunumlar araştırma görevlisi olarak benim açımdan çok değerliydi. Sunumlarda klasik literatürün yanında her konuşmacının konu ile ilgili deneyimlerini paylaşması, hem konsantrasyonumu üst seviyede tuttu, hem de konuyu daha iyi kavramamı sağladı.  Oturumlar sonunda yapılan tartışmalar her ne kadar programın gecikmesine neden olsa da, katılımcılar için son derece yararlı geçti. Menisküs transplantasyonu ile ilgili sunum, diz cerrahisi açısından yaptıklarımıza göre farklılık gösterdi. Konunun popüler olması da eklendiğinde sunumu merakla dinledim. Uzun dönem sonuçları takip edeceğim.

Programa dahil edilen paramedikal sunum, içeriği zenginleştirmenin yanında katılımcıları zinde tuttu. Sonraki buluşmalarda da uygulanabileceğini düşünüyorum.

Programın zenginliğinden ve katılımcıların konu ile ilgili derin tecrübeleri nedeniyle programın gecikmesini, buluşmanın tek olumsuz tarafı olarak görüyorum. Daha rahat bir programla bunun aşılabileceğini düşünüyorum.

Kısacası toplantı, başlığının hakkını fazlasıyla verdi. Böyle bir topluluğun bir parçası olmak beni mesleki açıdan azimlendirdi.

Toplantının düzenlenmesi ve sunumunda emeği geçen tüm hocalarımıza teşekkür ediyorum.

Dr. Onur Gürsan
Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi 
Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi

  • Konu:
    11. Ege Diz Cerrahisi Artroskopi Günleri İzlenimleri
  • Haber Eklenme Tarihi:
    24 Ocak 2018 Çarşamba
  • Konum:
    Türkiye Spor Yaralanmaları Artroskopi ve Diz Cerrahisi Derneği
  • Yayında geçen süre:
    6 yıl önce
  • Paylaş:
Yorum Yazmak için tıklayınız