5-10 Şubat TUSYAD İstanbul Gezici Artroskopi Kursu

Geçen hafta 5-10 şubat tarihleri arasında TUSYAD İstanbul gezici artroskopi kursuna katılma fırstı bulduk. Bizim için bu eşsiz deneyimi bundan sonraki meslektaşlarımıza da yol göstermesi açısından gün gün paylaşmak istedik. İlk gün Prof Dr Tahsin Beyzadeoğlu hocamızdan 2 adet MPFL rekonstrüksiyonu, 1 adet açık kama YTO 2 adet de ÖÇB rekonstrüksiyonu görme şansı yakaladık. Hocamız bize cerrahi teknikler ile ilgili kişisel tecrübelerini aktardı. Ayrıca ameliyat sonrası profesyonel sporcuların spora dönüşü ile ilgili rehabilitasyon süreci hakkında tecrübelerini dinledik.

 

 

Sayın hocalarımız sevgili meslektaşlarımız,

Geçen hafta 5-10 şubat tarihleri arasında TUSYAD İstanbul gezici artroskopi kursuna katılma fırstı bulduk. Bizim için bu eşsiz deneyimi bundan sonraki meslektaşlarımıza da yol göstermesi açısından gün gün paylaşmak istedik.
İlk gün Prof Dr Tahsin Beyzadeoğlu hocamızdan 2 adet MPFL rekonstrüksiyonu,  1 adet açık kama YTO 2 adet de ÖÇB rekonstrüksiyonu görme şansı yakaladık. Hocamız bize cerrahi  teknikler ile ilgili kişisel tecrübelerini aktardı. Ayrıca ameliyat sonrası profesyonel sporcuların spora dönüşü ile ilgili rehabilitasyon süreci hakkında tecrübelerini dinledik.
İkinci gün Prof. Dr. A.Murat Bülbül hocamızdan iç yan bağ ileri evre yetmezliği olan total diz protezi yapılmış olan bir hastaya revizyon menteşeli diz protezi görme fırsatı yakaladık. Ayrıca Doç.Dr.Mehmet Erdil hocamızdan da 1 revizyon ÖÇB rekonstrüksiyonu,  1 revizyon ÖÇB rekonstrüksiyonu+menisküs kök tamiri+RAMP lezyonu tamiri, 1 rotator cuff yırtığı artroskopik tamiri, 1 dirsek posterolateral instabilite primer tamiri
1 diz çoklu bağ yaralanmalı hastada ÖÇB+posterolateral köşe rekonstrüksiyonu ameliyatlarını görme şansı yakaladık. Doç Dr Mehmet Erdil le RAMP lezyonu ve ALL endikasyonları hakkında konuşup literatürler üzerinden tartıştık.
Üçüncü gün ise Prof.Dr.Uğur Haklar hocamızdan 2 adet diz kıkırdak lezyonu olan hastada pilika eksizyonu+menisektomi ve kondroplasti görme şansı yakaladık. Ayrıca diz medial ve lateral kondil artrozu olan hastada robotik bikondiler Arthroplasty görme şansını yakaladık. Bu konuda yapılmış 5. dizi görmüş olmak kendimizi çok şanslı hissettirdi. 360 derece ortopedi kavramını öğrendik ve yaşadık.
Dördüncü gün İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinde idik. Prof. Dr. Mehmet Aşık hocamızdan 1 adet kalça femoroasetabuler impingement olan hastaya kalça FAI artroskopisi, 1 adet ÖÇB rekonstrüksiyonu 1 adet de artroskpik menisküs tamiri görme şansı yakaladık. Ayrıca Prof Dr Önder Kılıçoğlu hocamızdan da 2 adet ayak bileği artroskopisi 1 adet de peroneal tendon endoskopisi+peroneal tendon tamiri görme şansı yakaladık. Vakaların bitiminde Prof Dr Mehmet Aşık hocamız TUSYAD serisi kitaplardan bize birer tane hediye etti.
Beşinci gün Bezmialem Vakıf Üniversitesinde idik. Sabah haftalık eğitim toplantılarına katıldıktan sonra ameliyathanede Prof Dr İbrahim Tuncay dan 1 adet ünikondiler diz protezi 1 adet anterior yaklaşımla total kalça protezi 1 adet ayak bileği artroskopisi retrograd drilleme vakası gördük. Ayrıca Prof Dr Nurzat Elmalı dan 3 adet ÖÇB rekonstrüksiyonu görme şansı yakaladık.
Doç Dr Kerem Bilsel den ise 2 adet rotator cuff yırtığı artroskopik tamir 1 adet omuz artroskopik subakromiyal dekompresyon 1 adet de rotator cuff artropatisi olan hastada ters omuz protezi görme şansı yakaladık.
Son gün ise Acıbadem Fulya hastanesinde Prof Dr Ömer Taşer hocamızdan 4 adet ÖÇB rekonstrüksiyon görme şansı yakaladık. Bu hastalardan bir tanesinde ALL rekonstrüksiyonu bir tanesinde de iç yan bağ tamiri gördük. Ayrıca bir adet total diz protezi bir adet de lateral menisküs tamiri görme şansı yakaladık. Ayrıca all inside ÖÇB rekonstrüksiyon tekniği ile ilgili tüm detayları konuşma fırsatı yakaladık. Op.Dr Sarper Çetinkaya'dan ise all inside çift femoral tünel ÖÇB rekonstrüksiyonu gördük. 

Bu altı gün içinde gördüğümüz bu vakaları bizden sonra bu kurstan yararlanacak diğer meslektaşlarımızı bilgilendirmek için  ayrıntılı olarak yazdık. Tüm hocalarımızdan gördüğümüz bu vakaların dışında her klinikte geçirdiğimiz birer gün çok yorucu olmakla birlikte mesleki açıdan bizim için paha biçilemezdi. Tüm hocalarımız bizim için ameliyat programlarını bile değiştirmişler,  hatta özellikli tüm vakalarını bizim olduğumuz güne sıkıştırmışlardı. Ayrıca tüm kliniklerde bize son derece sıcak şekilde ev sahipliği yaptılar. Bunlar için tüm hocalarımıza,  kliniklerde çalışan uzman ve asistan meslektaşlarımıza ve en önemlisi de bu kursu düzenleyen TUSYAD İstanbul Şubesi ve TUSYAD yönetim kuruluna çok teşekkür ederiz. Artroskopi ile ilgilenen genç meslektaşlarımızın kesinlikle bu deneyimi yaşamaları gerektiğini düşünmekteyiz. 

 

Saygılarımızla,

 

Op.Dr.Can Doruk Basa

Op.Dr.Erdinç Genç

 



  • Konu:
    5-10 Şubat TUSYAD İstanbul Gezici Artroskopi Kursu
  • Haber Eklenme Tarihi:
    5 Şubat 2018 Pazartesi
  • Konum:
    Türkiye Spor Yaralanmaları Artroskopi ve Diz Cerrahisi Derneği
  • Yayında geçen süre:
    6 yıl önce
  • Paylaş:
Yorum Yazmak için tıklayınız