Kamuoyuna Duyuru

Değerli Kamuoyu, Değerli Meslektaşlarımız,

Covid-19 pandemisinin neden olduğu özel ve zorlu şartlar tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de olağan yaşamı etkiledi. Halen de etkilemektedir. Sağlık bakanlığımızın önderliğinde tüm sağlık bileşenlerinin küçük pürüzler ve fikir ayrılıkları dışında iyi organize olduğunu ve başarılı bir sınav verdiğinin altını çizmek isteriz. 

Yakın zamanda ülkemizin en yüksek makamının yetişmiş hekimlerin kamu hastanelerinden istifasına ayrıştırıcı, dışlayıcı ve yer yer küçümseyici üslupla yaklaşması tüm meslektaşlarımızı üzmüştür. Bu açıklama mesleki saygınlığımızı azaltacak ve son yıllarda büyüyen sağlıkta şiddet olgusunun önlenmesine yardımcı olmayacaktır. Pandemide yaşananların tam tersine birleştirici değil maalesef ayrıştırıcı bir etki yapabilecektir. Evet kamu hastanelerinden istifaların artması olumlu karşılanamaz. Ancak istifaların yegane sebebinin maddi hırs olduğunu ifade etmek de doğru değildir. Ayrıca sorun sadece kamudan ayrılıp özel sektöre geçilmesi değil, mesleğin onurunun, saygıdeğerliğinin, emeğe olan saygının azalması, yeni mezun hekimlerin gelecek kaygısı, şiddete uğrama korkusu yaşayarak mesleklerini ülkemiz dışında yapma arayışında olmalarıdır. Oysa uzun bir eğitim sürecinden sonra mesleki yetkinlik kazanan ve özveriyle çalışan bizler taltif edilmeyi isterdik.  Bu tür istifa olgularında da sebebin cesaretle araştırılmasını (anket vb) ve çözümlerin üretilmesini arzulardık. 

Hekimler ülkemizin içinde bulunduğu şartlardan habersiz değildir. Çözümsüzlüğün asla parçası olmayacaklardır. Özverili çalışmamız sürecektir. Bizlerin sorunları dinlenir ve dışlanmadan anlayışla karşılanırsak üretim gücümüzün artacağından kuşku duyulmamalıdır. Dayanışma ve organizasyonumuzu geliştirmek için bu anlayış ve sıcaklık bizlerden esirgenmemelidir.

Türk Spor Yaralanmaları artroskopi ve diz cerrahisi derneği (TUSYAD) halen ülkemizin adını taşıyan bağımsız bir dernek olsa da Türk Ortopedi ve Travmatoloji Birliği Derneğini (TOTBİD) çatı dernek olarak kabul eder. TOTBİD’in aynı konuyla ilgili yakın zamanda yaptığı kamuoyu duyurusu TUSYAD yönetim kurulu tarafindan da kabul görmüştür ve desteklenmektedir.

Derneğimizin hatta çatı derneğimiz olarak gördüğümüz TOTBİD’in yalnız eleştirel değil aynı zamanda yapıcı ve üretken bilimsel dernekler olduğunu anımsatır, tüm hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarımızın TIP Bayramını kutlarız.

TUSYAD Yönetim Kurulu

 

 

 

  • Konu:
    Kamuoyuna Duyuru
  • Haber Eklenme Tarihi:
    14 Mart 2022 Pazartesi
  • Konum:
    Türkiye Spor Yaralanmaları Artroskopi ve Diz Cerrahisi Derneği
  • Yayında geçen süre:
    2 yıl önce
  • Paylaş:
Yorum Yazmak için tıklayınız