I .Artroskopi ve Diz Cerrahisi Bilgi Yenileme Kursunun ardından... Dr. Mehmet Gürel

Tusyad Adana şubesinin Adana  Hiltonsa otelinde gerçekleştirdiği ilk "Artroskopi Bilgi Yenileme Kursu" tamamlandı.

Kurs 11-12 Ocak 2008 tarihlerinde 2 güne sığdırılmasına rağmen çok sayıda eğitici tarafından ve çok kapsamlı bir konu içeriği ile düzenlenmişti. Diz artroskopisi, rehabilitasyonu, çok tartışmalı olan ön çapraz bağ rekonstrüksiyonu, artroplasti ve eksternal fiksatör kullanımı dahil pek çok konu ile ilgili mevcut bilgiler ve yeni gelişmeler incelenirken oturum sonlarında en az oturumlar kadar eğitici olan tartışma kısımları ile çok verimli bir kurs organize edilmişti.  TUSYAD, TOTEK ve TOTBID başkanlarının yanı sıra, Veli Lök hoca gibi derneğin kurucularının da katılımı, toplantının en üst düzeyde temsili anlamına geldiği söylenebilir. Kursun düzenlenmesinde çok önemli çabaları olan Prof. Dr. Yaman Sarper ve Tusyad  Adana şubesi başkanı Prof Dr İsmet Tan hocalarımız çok değerli ve güzel bir organizasyona imza atmışlar. 

Özellikle ön çapraz bağ tamirinde fikir birliği sağlanamamış olan tek bant mı çift bant mı sorusuna eğitmenlerin verdiği farklı yanıtlar  bu konuda daha çok araştırma yapılması gerekliliğini ortaya koymakta idi. Geç saatlerde bile katılımcıların yoğun ilgisi bu önemli tartışmalardan dolayı azalmamıştı. Mahmut Nedim Doral yurt dışı programı nedeni ile Patellofemoral instabilite , dizilim cerrahisi konusunu programlanandan bir gün önce anlatarak diz cerrahisinin belki de ihmal edilen, gözden kaçan bu temel yapıtaşı hakkında bize bilgiler aktardı. Artroskopi portalleri ve bu portaller üzerinden ulaşılabilecek alanların animasyonlar ile sunumu ise görsel açıdan çok başarılı idi Çocukluk çağı diz çevresi hastalıkları ve kırıkları ise bu geniş konulara ayrılan kısa zaman içinde tartışılmaya çalışıldı.

Kursun son oturumu ise tüm dünyada popülaritesi çok yüksek olan artroplasti ve artroplastideki sorunlara ayrılmıştı. Popülaritesi artmayan yüksek tibial osteotomi cerrahisi de ana başlıkları ile işlenmekle birlikte, kantitatif olarak gelişmiş ülkelerde dahi artroplasti cerrahisinin gerisinde kalmaktan kurtulamaması da ilgi çekici idi.

Bu üst düzey kursun hazırlanmasında emeği ve katkısı olan tüm hocalarım ve meslektaşlarıma teşekkür ederim.

Dr. Mehmet Gürel

  • Konu:
    I .Artroskopi ve Diz Cerrahisi Bilgi Yenileme Kursunun ardından... Dr. Mehmet Gürel
  • Haber Eklenme Tarihi:
    24 Ocak 2018 Çarşamba
  • Konum:
    Türkiye Spor Yaralanmaları Artroskopi ve Diz Cerrahisi Derneği
  • Yayında geçen süre:
    6 yıl önce
  • Paylaş:
Yorum Yazmak için tıklayınız