TUSYAD Yönetim Kurulunun Şubelerle Yaptığı Toplantıların Sonuç Raporu

TUSYAD YK 2013 yılı içinde 6 şubenin yönetim kurulları ile ayrı toplantılar yaptıktan sonra,15.12.2013’de şubelerin başkanları ile birlikte bir toplantı yapmıştır.Bu toplantılardan ortaya çıkan  sonuç bildirgesi şöyledir:
1-Şubelerin düzenlemekte oldukları etkinlikler dışında daha başka etkinlikler de düzenlenebilir mi sorusu tartışıldı:
“Ne Zaman artroskopi yapmam?”Konunun güncel önemine dikkat çekildi ve şube etkinliklerinde bir konferans  veya oturum konusu olabileceği belirtildi. 
“Deneyim ve Kanıt”: Omurga derneğinin başarılı uygulaması dile getirildi ancak genel kabul görmedi.
Temel Motor Beceri Kursunun İstanbul Şubesi tarafından yılda 4 kez 18’er katılımcı ile düzenlenmesine karar verildi.Katılım ücretinin kar etmeyecek şekilde belirlenmesine karar verildi.
Adana-Hatay-Mersin bölgesini içine alan aylık (2 ayda bir) toplantılar düzenlenmesi görüşü benimsendi.
Şube bilimsel etkinlikleri sırasında kurullar tarafından aidat borcu olmayan her TUSYAD üyesine açık “Uzman Toplantıları” düzenlenmesine karar verildi.
2-Şubelerin internet sitesine katkıları:
Şubeler menüsü altında her şubenin yer almasına,şubelerin kendi bölümlerinde düzenledikleri etkinlik sitelerinin,toplantıları sonrası görsel materyallerin,bunun yanında aylık toplantı takvimlerinin yer almasına –siteden sorumlu yönetim kurulu üyesinin denetiminde-karar verildi.
Bir yönetim kurulu üyesinin sorumluluğunda,oluşturulan takvime göre her şubenin 2 ayda bir site için “Olgu Sunumu” hazırlamasına ve bu konuda devamlılığın sağlanmasına karar verildi.
1.1.2013   Ankara Şb.
1.3.2013   İstanbul Şb.
1.5.2013   Antalya-Adana Şb.
1.7.2013   İzmir-Aydın Şb.
1.9.2013   Ankara Şb.
1.11.2013   İstanbul Şb.
1.1.2014   Antalya-Adana Şb.
1.3.2014   İzmir-Aydın Şb.
1.5.2014   Ankara Şb.
1.7.2014   İstanbul Şb.
1.9.2014 Antalya-Adana Şb.
1.11.2014   İzmir-Aydın Şb.
1.1.2015   Ankara Şb.
Aynı YK üyesinin sorumluluğunda şubelerin ayrıca,yine aynı takvime bağlı kalarak site için “Güncel Kavramlar” yazısı hazırlamalarına karar verildi.Bu yazıda özellikle genç meslektaşlarımız için spesifik bir konu son görüşler ışığında klinik uygulamalara ışık tutacak ve uyarlanacak şekilde işlenecek. Çeşitlendirmek için farklı branşlardaki arkadaşlardan (Omurga,omuz-dirsek,ayak,ayak.bileği,artroplasti,vs.) spor yaralanmaları ve artroskopi ile ilgili yazılar istenecek.
3-Üyeliklerin arttırılması yönünde şubelerin daha aktif olmalarına karar verildi.
4-Şube Genel Kurullarının zamanında yapılması ve sonuç bildirimlerinin mali bilanço ile zamanında merkeze göderilmesinin sağlanmasına karar verildi.Bu konuda bir YK üyesi sorumlu olacak.
5-Merkez ile şubelerin iletişimini iki tarafın da aksatmamak için çaba göstermesine karar verildi.
6-Etkinliklerden elde edilecek karın paylaşımında %75-%25 oranının kabul edilmesine.(Ayrıntı için bkz.ilgili yönerge).
7-Şubelerin il sınırları içinde lokal gezici kurslar düzenlemelerine karar verildi (Uygulama İstanbul’dan başlayacak).
8-Şube toplantı ve kurslarında eğiticilerin yol giderlerinin karşılanması ve bu giderlerin minimum tutulması için önlemler alınmasına karar verildi.Toplantının düzeyini etkilemeksizin konuşmacı ve eğitici sayısında sınırlama yapılması ve daha bölgesel davranılması fikri ise benimsenmedi.
9-Bilimsel etkinliklerde sunum kontrol odasında sunumun webde gerektiğinde paylaşılması için sunucunun yazılı onayının alınmasına karar verildi.
10-Şubelerin etkinliklerinde izlenmesi gereken yöntemi ve İktisadi İşletme-dernek-şube arasındaki mali ilişkileri düzenleyen bir yönerge hazırlanmasına karar verildi.
11-Şube etkinliklerinin duyurularının önce Merkez’e (tusyad@tusyad.org) e-posta ile gönderilerek dernek sekreterinden üyelere duyurmasının istenmesi, birkaç gün sonra genel duyurunun yapılması.
12-Şube etkinliklerinin ,kongrelerde olduğu gibi üyelere indirimli olması.
13-Şube etkinlikleri için hazırlanan görsellerde dernek logosunun kullanımında sitede mevcut olan logo yönergesine titizlikle uyulmasına karar verildi.

  • Konu:
    TUSYAD Yönetim Kurulunun Şubelerle Yaptığı Toplantıların Sonuç Raporu
  • Haber Eklenme Tarihi:
    24 Ocak 2018 Çarşamba
  • Konum:
    Türkiye Spor Yaralanmaları Artroskopi ve Diz Cerrahisi Derneği
  • Yayında geçen süre:
    6 yıl önce
  • Paylaş:
Yorum Yazmak için tıklayınız