7. Ege Diz Cerrahisi Artroskopi Günleri

22 - 23 Şubat 2008, Marmaris 

Değerli Meslektaşlarım, 

Hastalarımızı iyileştirmek için uyguladığımız tedavi yöntemleri bugüne kadar bize öğretilenlerin, okuduğumuz güncel makalelerin ve deneyimlerimizin ürünüdür. Bir tedavi yöntemi hakkında karar verirken en iyi yol sistematik araştırmalardan elde edilen verileri kendi akıl ve mantık süzgecimizden geçirerek değerlendirmek olmalıdır. Çağdaş bilim tıbbın her alanında kanıtlar bulmaya yönelik bir uğraş içerisindedir. Bu uğraş karşımıza bir bilgi yumağı olarak çıkmakta, bazen kararımızı kolaylaştırmak yerine bilgilerimizi daha karmaşık hale getirmektedir. Son yıllarda çok tartışılan bir konu olan "Kanıta Dayalı Tıp" terimi, ortaya konulan sistematik verilerin açıkça ve dürüstçe değerlendirilmesini ifade eder. Bu değerlendirme, hangi bilgilerin değerli olduğuna karar verebilmek ve eleştirisel düşünme yeteneğini geliştirmek ile mümkündür. 

Bu sene yedincisini düzenlediğimiz "Ege Diz Cerrahisi ve Artroskopi Günleri" ana başlığını "Kanıta Dayalı Diz" olarak seçti. Diz cerrahisinin tartışılan konularını kanıta dayalı tıp açısından değerlendirip sonuçlara ulaşmaya çalışacağız. Bunun yanında düzenlediğimiz iki uygulama ile çift bant ön çapraz bağ rekonstrüksiyonu ve primer total diz protezi konularındaki deneyimleri paylaşacağız. Olgu tartışma oturumunun ise daha önceki yıllarda olduğu gibi hepinizin ilgisini çekeceği kanısındayım. 

Son sözlerim ise Marmaris hakkında. Üç günlük kısa bir kış kaçamağının, çam ormanları ve denizin iç içe geçtiği bu eşsiz doğa parçasında, bize tüm yorgunluklarımızı unutturacağı fikrindeyim. Kanıta Dayalı Diz ve Marmaris… 22-23 Şubat 2008 tarihlerinde birlikte olmak dileği ile… 

Dr. İlhan Özkan

  • Konu:
    7. Ege Diz Cerrahisi Artroskopi Günleri
  • Haber Eklenme Tarihi:
    24 Ocak 2018 Çarşamba
  • Konum:
    Türkiye Spor Yaralanmaları Artroskopi ve Diz Cerrahisi Derneği
  • Yayında geçen süre:
    6 yıl önce
  • Paylaş:
Yorum Yazmak için tıklayınız