TUSYAD Bölgesel Bilgilendirme ve Eğitim Toplantılarının Kayseri Ayağı

TUSYAD  Bölgesel Bilgilendirme ve Eğitim Toplantılarının  Kayseri ayağı ve TUSYAD Yönetim Kurulu toplantısı 3-4 Aralık 2010 tarihlerinde Kayseri de gerçekleştirildi 
 
TUSYAD Bölgesel Bilgilendirme ve Eğitim Toplantılarının Kayseri ayağı ve TUSYAD Yönetim Kurulu toplantısı 3-4 Aralık 2010 tarihlerinde Prof. Dr. Sinan Karaoğlu nun ev sahipliği ve Prof. Dr. Mehmet Binnet in başkanlığında TUSYAD Yönetim Kurulu üyeleri, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji AD. öğretim görevlileri ve araştırma görevlileri, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Kayseri'de faaliyet gösteren özel hastanelerde görev yapan Ortopedi ve Travmatoloji uzman doktorlarının geniş katılımıyla Acıbadem Kayseri Hastanesinin Tarihi İdare binasında yapıldı. Bina; Kayserinin eski "Millet Hastanesi'nin restorasyonu ile tekrar kullanıma sokulmuş tarihi bir yapı. Millet Hastanesinin açılışı, zamanında Atatürk tarafından yapılmış, restorasyon sonrası açılışını da Abdullah Gül tarafından yapılması nedeniyle iki Cumhurbaşkanı tarafından açılmış olma özelliği taşıması ilginçtir.
 
Toplantı Acıbadem Kayseri Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ömer Akbeyaz'ın hoş geldiniz konuşmasıyla başladı. Prof. Dr. Sinan Karaoğlu'nun , TUSYAD'ın çalışma ilkeleri ve aktiviteleri ile ilgili konuşmasının ardından Prof. Dr. Mehmet Binnet, TUSYAD Bilgilendirme ve Eğitim Toplantılarının, Anadolu'nun değişik şehirlerinde yapılmaya devam etmesinin nekadar önemli olduğunu vurguladı ve Kayseri'de olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Sonrasında Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji A.D. öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Güney Kıkırdak defektleri ve tedavisi konulu sunumunu katılımcılarla paylaştı. Sunum ile ilgili soru ve katkıların ardından , Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji A.D. Başkanı Prof. Dr. Mahmut Argün ve öğretim üyeleri Prof. Dr. Mahmut Mutlu, Prof.Dr. Şevki Erdem ve Doç Dr. Fuat Duygulu böyle eğitici ve bilgilendirici bir toplantının yapılması için Kayseri'yi seçmelerinden dolayı TUSYAD Başkanı Prof. Dr. Mehmet Binnet nezdinde tüm TUSYAD Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkürlerini dile getirdiler böyle güzel toplantılara ev sahipliği yapmaya gönüllü olduklarını dile getirdiler. Toplantını tartışma bölümünde TUSYAD'ın resmi internet sitesi ve Türkiye'de artroskopik cerrahi tedavi ve spor yaralanmaları konusunda üstlendiği misyon hakkında Prof. Dr. Sinan Karaoğlu kısa bir konuşma yaptı. Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji A.B.D. araştırma görevlilerinden Dr. Mustafa Akar'ın , kulüp doktorluğu , TUSYAD'ın bu konudaki çalışmaları ve bu alanda kendisini geliştirmek isteyen Ortopedi ve Travmatoloji doktorlarına ne şekilde destek sağlayabileceği hakkındaki sorusunu Prof. Dr. Mehmet Binnet yanıtladı. Sonrasında yine Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji A.B.D. araştırma görevlilerinden Dr. Fatih Karaaslan Ortopedi ve Travmatoloji Asistan eğitiminde artroskopi eğitiminin yetersizliği ve kendisinin bu konuda karşılaştığı sıkıntıları anlattı. Bu konudaki problemlere TUSYAD'ın çözüm olabilmesi ve bu doğrultudaki çalışmaları hakkında araştırma görevlisi doktorların nasıl bir yol izlemesi gerektiği hsusundaki sorusunu dile getirdi. TUSYAD Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Binnet bu konudaki mevcut çalışmaları ve gelecekte yapmayı planladıkları çalışmalar hakkında bilgi verdikten sonra kendisinin de asistan iken karşılaştığı zorluklardan örnekler verdi ve bu konuda ki anılarını katılımcılarla paylaştı.
 
Kapanış konuşması Prof. Dr. Sinan KARAOĞLU ve sonrasında Prof. Dr. Mehmet Binnet tarafından yapıldı ve toplantı sonlandırıldı. Ertesi sabah, TUSYAD yönetim kurulu toplantısı yine Tarihi binada yapıldı, sonrasında da Kadir Has stadyumu ve tesisleri, Kayserispor tesisleri ve yönetim, teknik heyet ve sağlık ekibi ziyaretleri yapıldı. Özellikle Şota Arveladze ile yapılan sıcak-neşeli sohbet ve Sağlık Kurul başkanı Prof Dr. Sinan Karaoğlu ve Klüp doktoru Dr. Ahmet Çağlar ve diğer sağlık ekibi ziyareti dikkate değerdi. Sonrasında yönetim kurulu üyelerine dönüş yolu ve bir sonraki toplantı hazırlıkları başladı. 

Prof. Dr. Sinan KARAOĞLU

  • Konu:
    TUSYAD Bölgesel Bilgilendirme ve Eğitim Toplantılarının Kayseri Ayağı
  • Haber Eklenme Tarihi:
    24 Ocak 2018 Çarşamba
  • Konum:
    Türkiye Spor Yaralanmaları Artroskopi ve Diz Cerrahisi Derneği
  • Yayında geçen süre:
    6 yıl önce
  • Paylaş:
Yorum Yazmak için tıklayınız