2012-2014 Dönemi Başlarken, Halit Pınar

Değerli Meslektaşlarım,

Bizleri TUSYAD yönetim kurulu üyeliği görevine layık gören Genel Kurul üyelerimize arkadaşlarım adına teşekkür ederim.Bu görevi devralan her yönetim için olageldiği gibi, derneğimizin sürekli yükselen hizmet çıtasını daha yükseğe çıkarmak başlıca hedefimizdir.

Başarılı çalışmalarından dolayı önceki başkan Dr.Mehmet Binnet’i ve şahsında yönetim kurulu üyelerini,ayrıca 11.TUSYAD Kongresini çok başarılı bir şekilde gerçekleştiren Dr.Reha Tandoğan ve düzenleme kurulu üyelerini,isimsiz kahramanları kutlar,kendilerine yeni yönetim kurulumuz adına teşekkür ederim.  

Sizlerle iletişime büyük önem veriyoruz. Bu nedenle web sayfamızı yenilemek öncelikli işlerimizden oldu;beğeneceğinizi umarız.Sizlerin de bildiği gibi günümüzde bilgi paylaşımının en önemli yolu elektronik ortamdır.Bu gerçekten hareketle sayfamızı eğitici materyallerle zenginleştirmek çabası içindeyiz;bunun için bizlere biraz zaman tanımanızı rica edeceğiz.Web sayfanızı sık ziyaret ederek bizleri daha iyiye ulaşmak yolunda yüreklendirmiş olacaksınız.Sayfamız ile ilgili zor görevi üstlenen iki yönetim kurulu üyesi arkadaşıma başarılar dilerim.

Eğitim dışında öncelikli işlerimizden birisi üyeliklerin düzenlenmesidir.Bir yandan mevcut üyelikleri güncellerken,diğer taraftan derneğimize yeni üyeler kazandırmak istiyoruz.Üye olmayan meslektaşlarımızı üyeliğe davet ederken,50 TL.’lik aidatların karşılığını vermemiz gerektiğinin de bilinci içindeyiz. Yönetim kurulumuzdan bu konuda görevli iki arkadaşımıza da  emekleri için şimdiden teşekkür ederim.

2 yıl hem uzun,hem de kısa bir süredir.Bu nedenle 2014 kongremizin hazırlıklarına da hemen başladık.Kongre bitiminde güzel İzmir’imizden mesleki ve sosyal açılardan doymuş olarak ayrılmanızı sağlamak uğraşısı içinde olacağımızdan emin olabilirsiniz.

Yakın gelecekteki şube etkinliklerini sizlere duyurmak isterim:İlk bilimsel etkinlik Antalya Şubemizin Kalça Eklemi Koruyucu Cerrahi Derneği ile birlikte düzenlediği  3.FAS Sempozyumu ve Kalça Artroskopisi Kursu  (11-12 Ocak 2013). İzmir ve Aydın Şubelerinin 1-2 Mart 2013 tarihlerinde İzmir’de düzenlediği 12.Ege Diz Cerrahisi Artroskopi Günlerinin konusu Dizin Tek Kompartman Artrozu.Antalya Şubemizin önümüzdeki diğer etkinlikleri 22.Diz ekleminde Temel Cerrahi Artroskopi Kursu (3-4 Nisan 2013) ve  10.Kadavrada Ayak Bileği Artroskopi Kursu (5-6 Nisan 2013). 30 Mayıs-1 Haziran 2013’de Ankara’da Ankara ve Çankaya Şubelerimizin düzenledikleri İleri Cerrahi Artroskopi Kursu var.TUSYAD’ın yılın son büyük etkinliği önümüzdeki sonbaharda İstanbul Şubemizin düzenlediği Bahar Toplantısı.Bunların yanı sıra İstanbul, Ankara ve İzmir’de şubelerimizin bölgesel bilimsel toplantılarını da hatırlatmak isterim;programlarını sitemizden izleyebilirsiniz.

Yurtiçi ve yurtdışı branşımız ile ilgili bir merkezde bilimsel çalışma ve/veya ziyarette bulunan,bir kongreye katılan meslektaşlarımızın bu etkinlikleri sonlandıktan sonra izlenimlerini bilimsel ağırlıklı olarak sitemizden paylaşmalarına büyük önem vermekteyim.Yazıları bizlerin eğitimine büyük katkı sağlamanın yanında sitemizin içeriğini zenginleştirecektir. 

Son olarak yönetim kurulu üyeleri olarak her zaman eleştiri ve önerilerinize açık olduğumuzu bilmenizi isterim.tusyad@tusyad.org’da  buluşup paylaşabilmek ümidiyle hepinize sağlıklı ve mutlu günler dilerim.

Saygı ve sevgilerimle,

Dr.Halit Pınar