14. ESSKA Kongresi - Dr.Barış Kocaoğlu

14. Avrupa spor yaralanmaları, artroskopi ve diz cerrahisi (ESSKA) kongresini geride bıraktık. Türkiye olarak 20 çalışma ile katıldığımız kongrede ülkemizi en iyi şekilde temsil ettiğimizi düşünüyorum.

Gerçekleştirdiğimiz sunumlar ve sergilediğimiz posterler beğeni topladı. ESSKA ‘nın yeni başkanının seçildiği bu kongrede Prof. Dr. Mustafa Karahan hocam, Türkiye delegeliği bayrağını Prof. Dr. Mahmut Nedim Doral hocamdan devraldı. Kongre boyunca göze çarpan en önemli nokta posterlerin kalıtımcılar tarafından diğer kongrelerden farklı olarak daha fazla ilgiyle incelemesiydi.

Elimden geldiği kadar ilgi duyduğum konulardaki oturumlara katılmaya çalıştım. Konu anlatımları ve tartışmalar benim için öğretici oldu. Ancak bilgiyi alabilmemiz teknik konulardaki yetersizlikler sebebiyle biraz zordu. Kongre küçük bir basketbol salonun yeniden düzenlenmesi ile oluşturulmuştu. Firma stantları geniş olan orta kısımda yer almaktaydı.

Oturumların gerçekleştirildiği küçük odalar ise perde ile ayrılmış merdiven altlarında bulunuyordu. Odaların küçük ve havasız olmasına çok sayıda talep eklenince çoğunlukla ayakta izlemek zorunda kalınan ve nefes almanın zor olduğu bir ortam oluştu. O anlarda çoğunlukla ülkemizde yapılan kongrelerde olduğu gibi nezih ve ferah bir ortamda oturum dinlemeyi aklımdan geçirdim ve istedim. Umarım 2016 ESSKA kongresi İstanbul’ da gerçekleşir.

Herkese saygılar sunuyorum.

Dr.Barış Kocaoğlu

  • Konu:
    14. ESSKA Kongresi - Dr.Barış Kocaoğlu
  • Haber Eklenme Tarihi:
    24 Ocak 2018 Çarşamba
  • Konum:
    Türkiye Spor Yaralanmaları Artroskopi ve Diz Cerrahisi Derneği
  • Yayında geçen süre:
    6 yıl önce
  • Paylaş:
Yorum Yazmak için tıklayınız